Baksa Bernadett

2009 óta dolgozom a segítő szakmában és ez számomra hivatás.

Az elvégzett képzéseken túl és önmagam megismerésén keresztül hobbim, szerelmem az EMBER.

Mások szemléletei mentén évekig tanulmányoztam a pszichét, az elmét és a tudatfejlődést. Több technikát is megtanultam, melyek értékes eszközök, de egyik szemléletben vagy technikában sem találtam meg azt a teljességet, amelyet magamban és a körülöttem lévő emberekben érzékeltem. A lélek felé fordultam hát, és a lelkiállapotokat igyekeztem összevetni a tudati állapotokkal, összefüggéseket, törvényszerűségeket keresve. A munka a mai napig tart, és még ki tudja, meddig. Élvezem az utat, melyen minden történetben újabb és újabb felismerések bontakoznak ki. Figyelek és tanulok.

A lélekre vagyok leginkább érzékeny, a hozzám fordulók számára elsősorban a saját lelkükhöz mutatok irányt, adok kulcsokat. Igyekszem tisztán használni azokat az eszközöket, módszereket, amiket tanultam. Éppen azt veszem elő, amelyik megítélésem szerint a leghatékonyabb az adott pillanatban az egyén számára.

Abban hiszek, hogy mindannyiunk számára egyedi út vezet a boldogsághoz, ahogyan az itt és most pillanatáig is mindannyiunkban a történések és megélések egyedi összessége vezetett. Ettől leszünk egy-ÉN-iségek, és ebben lehetünk teljesek. Ez nem az ego vagy a tudatosság irányából való megközelítés, hanem lelki fejlődés, mely elősegíti az ego finomodását és a tudatosság növekedését is. Megértéssel, logikával, vigyázó érzékenységgel az érzéseink felé.

Azért dolgozom, hogy egyre több ember mondhassa magáról: "Most már beteljesíthetem azt, ami itt és most egyedül belőlem fakadóan van jelen a Földön, és eredendő természeténél fogva a legfőbb jót hivatott szolgálni."

+36 30 3861747

baksa.bernadett@pszichologika.hu

Életút

1981 május 11.-én születtem, Dunaújvárosban.

Felmenőim földművelő parasztok voltak (a maguk józan eszével, éles szemével, és szerető szívével), apai ágon némi muzsikus cigány vér is lüktet az ereimben, lélekben ízig-vérig magyar vagyok.

Az általános iskolát rajz tagozaton végeztem, az érettségit egy közgazdasági középiskolában szereztem, ezután belevetettem magam az önálló életbe.

22 évesen már operatív igazgató pozíciót töltöttem be egy budapesti grafikai stúdióban, ám a reklám- és médiaszakma világának álságos oldalától pár év alatt megcsömörlöttem.

Kipróbáltam magam néhány területen, rövid ideig külföldön is, aztán elhelyezkedtem egy multinál és elkezdtem a Családállítás képzést. Aztán sorban a többit...

 

További részletek hamarosan...

 

*

Családállító és Életveztési tanácsadó

képesítéseim

*

Családállító tanácsadó

Rendszerakadémia
Csurgó Sándor és Féderer Ágnes

3,5 év képzés

Sikeres vizsga: 2015

Életvezetési tanfolyam

Élet-öröm programok
Fejes János és Schubert Andrea

1 év képzés

2012 - 2013

Szakmai háttér

*

Spirituális tanácsadó

képesítéseim

*

Spirituális Választerápia Alapképzés

Spirituál Response Egyesület
dr. Czakó Éva

2015

Spirituális Választerápia Haladó Képzés

Spirituál Response Egyesület
dr. Czakó Éva

2015

SVT Továbbképzés

Pszichotréning
Bereményi Réka

2016

Access Bars képzés

Access Consciousness
Kováts Mária

2020

 

*

Biologika Konzulens és egészségőrző

képesítéseim

*

BioLabor egészségőrző

dr. Erdőfi-Szabó Attila

3 hónap aktív nappali képzés

2018

Biologika Alapképzés

Biologika Szabadegyetem
Barnai Roberto

2019

Biologika Konzulens Képzés

Biologika Szabadegyetem
Barnai Roberto

2019

További tanítók, szerzők

Akik nagy hatással voltak rám, a teljesség igénye nélkül...

Ken Wilber – Integrál pszichológia
Bert Hellinger – Családállítás
Robert E. Detzler – Spirituális Választerápia
Don Richard Riso, Russ Hudson – Enneagram
Don Edward Beck és Christopher C. Cowan – Spiráldinamika
Dr. David R. Hawkins
Eckhart Tolle, Byron Katie, James Redfield
Szepes Mária, Vass Albert, Szász Ilma

Szabó Judit, Anasztázia, Színia

Deres Anita, Gárdonyi Zsolt, Hadnagy Előd

És még sokan mások, olyanok is, akiknek a neve nem olyan közismert...

Hála és köszönet nekik!

Személyes segítőimnek, tanítóimnak, mestereimnek
külön köszönöm a támogatásukat, odafigyelésüket!

Egyedül nem ment volna, minden egyes óra számít.

Krédó

"Manapság nehéz hiteles segítőt találni."

Sokszor hallom elhangzani ezt a mondatot emberek szájából, és mélyen megértem őket, hiszen a saját utamból is tudnék cifrákat mesélni...

Megértem, tisztelettel elfogadom, ám fenntartásokkal üdvözlöm a kormány és a szakmai akadémikus elit próbálkozásait is arra vonatkozóan, hogy a segítő szakmát átláthatóbbá és biztonságosabbá tegyék, hiszen engem (is) kellemetlenül érint, tekintve, hogy a 3-3,5 év alatt elvégzett "Családállítás papíromat" egyáltalán nem érzem a méltó helyén kezelve. (Említhetnék más módszerekről szerzett "papírokat" is.)

Egy segítő a személyiségén keresztül segít. A TELJES lényén keresztül hat, és mindannyian emberek vagyunk, a saját "hibáinkkal", vakfoltjainkkal, gyengeségeinkkel és erősségeinkkel.

Bizonyos értelemben "segítő" lehet egy ÁCS, egy KÖNYVTÁROS, egy ELADÓ, egy KÁVÉGÉP SZERELŐ, egy BÁRKI. Bárki számára.

Ugyanakkor lehet mérgező egy pszichiáter, egy lelkész, vagy egy befutott coach is.

Mindegy, mi a titulus, csak az EMBER számít. Hogy mit tesz. Minden pillanatban... Hogyan árasztja magából a szeretetet, a bizalmat, a tiszteletet, a hitet, az emberi értékeket. Milyen emberi értékek, és milyen gyarlóságok mutatkoznak meg rajta keresztül? ... Hogyan bánik a körülötte levőkkel? ... Mikor szab határt, mikor és hogyan utasít el, bírál, ítél, tanácsol, reagál. Minden pillanat számít mindannyiunk életében, és főleg ha oltalomért megyünk és fizetünk valakinek.

Nekem is vannak gyarlóságaim és folyton tanulok. Ha más épp nincs, az élettől. Ugyanakkor rengeteg, rengeteg "saját élmény" tapasztalásom van, mert 16 éves koromban kezdtem a magam "TERÁPIÁJÁT".

/Persze, minden attól függ, honnan nézzük, de ha a terápiás múltam első állomásának tekinthető egy mentálhigiénés szakember kanapéján zokogni, miután "ofőórán" felírta a táblára a telefonszámát, ... nos, akkor 23 év terápiás tapasztalattal rendelkezem, kliens oldalról. Rengeteg embert felkerestem, és szinte minden létező módszert kipróbáltam./

Ezt büszkén vállalom, hiszen kincset ér minden emlék. Minden megértés, átérzés, felismerés, feloldódás. Az összes kipróbált technika, mind a 6000-8000 óra befektetett idő, és mind a sokmillió forint megérte! A fájdalmas, durva tapasztalások is idővel a helyükre kerültek, tanulságossá értek. A magam útján odafigyeléssé nemesültek.

A magam szakmai, erkölcsi, emberi lelkiismeretében rend van.

Felismerem, ami emel, és felismerem, ami nem.

Tisztelem a szabályokat és a törvényeket.

Igyekszem betartani minden előírást, és nem vagyok rest rendesen adót fizetni.

Én is nyögök a mindennapi élet terhe alatt, mert igen, lenne mit beszélni az országról, sokféle értelemben; illetve nekem is megvan a magam "karmikus csomagja".

Igyekszem azonban a saját életemben, magam köré "más világot" teremteni. Egy szebbet. Egy összetartóbbat. Olyan együttműködésekkel, ahol win-win helyzetek vannak. Igyekszem olyan eseményeket szervezni, ahol az emberek feloldódnak egymás társaságában. Megértésre találnak és rengeteg értékes, új nézőpontra, ami aztán tudatosabb gondolkodásra ösztönzi őket. Mindezt játékosan, könnyedén, mélyen és igazan.

Ez a szándék.

A mérleg pedig úgyis az életem minden egyes pillanata. Ahogy én megélem, és ahogyan Ti kapcsolódtok velem ebben.

Szeretettel.

B

Ahogyan minden fának (és növénynek) szüksége van vízre, táptalajra és fényre, hogy fejlődjön, úgy nekünk, embereknek is szükségünk van szabadon áramló érzelmekre, valahova tartozásra, és valódi, tiszta szeretetre ahhoz, hogy kibontakoztassuk lényünk valódi önmagát, és virágzó, gyümölcsöző Életet teremthessünk magunk köré.

Egyensúly és Teljesség

Az ÉLET tisztelete számomra kulcsfontosságú, s mivel az ember képviseli az élet, a megnyilvánuló tudatosság legmagasabb szintjét, az emberek felé érzett alapvető tiszteletre és alázatra nagyon ügyelek. Tapasztaltam már, hogy bárkitől tudok tanulni, ha kellőképpen nyitott vagyok az ő lényére, és az adott időben a teljes figyelmemet és szeretetemet felé fordítom.

Szeretet és Tisztaság

Eltelt jó néhány, a felszín alatt hibáztatással és önsajnálattal mérgezett év, mire a lelkem mélyéről fakadóan megértettem, hogy senki sem menthetett meg engem a saját sorsomtól, a saját belső labirintusom végigjárásától, és mit is jelent az oly sokat hangoztatott mondat, hogy mindenki segítségemre volt és van ezen az úton.

Hála és Köszönet