Merengések

Elengedődés

Csak úgy tudok bármit is elengedni, ha megértem az események mögött húzódó tanulságot, tanítást,
amit csak én tudok megtenni, és csakis akkor, ha megérett rá az idő is.

Az élettapasztalataid csak a tieid, és elsősorban neked kell nyújtsanak okulást, a te lelkedben kell rendben legyenek. Senki nem tudja helyetted élni az életedet, helyetted aktiválni a cselekvő erődet, helyetted érzékelni a határaidat, helyetted összerakni életed szövetének apró részleteit.

Felszólítani, hogy engedd el, egészen felháborító tud lenni bizonyos esetekben! Érleld meg, ha nem tudod még elengedni, nem kell mindent elengedni. Ha nem akarod a sztorit elengedni, válts nézőpontot azzal kapcsolatban, ahogy az eseményekre tekintesz… Rajzold le, színezd ki, boncold fel, és jöjj rá, hogy mivel a múlt részét képezi, valójában a jelenben már csak egy illúzió… Amit jogodban áll így már elengedned. Lehet, hogy erős késztetést érzel az események keltette nehéz érzések áttranszformálása után valami újfajta cselekvésre. Ezekre érdemes odafigyelni, és betenni a "to doo" listánkba. "Legközelebb majd így és így teszek, erre és arra figyelek..." Azután koncentrálni a jelen pillanatra, azt vizsgálva, hogyan tudnál itt és most többet kihozni az életedből, mint eddig? …

Mitől éreznéd most egy kicsit jobban magad? …

Mire vágyik a lelked? …

Az önismereti munkának az a része, amikor a múltba visszamegyünk, és elsiratjuk, elgyászoljuk az ott történteket, megbocsájtunk a résztvevőknek, valamint saját magunknak, még ha azzal is jár, hogy nehéz érzelmek kerülnek újra szívünk terébe, azt a célt szolgálja, hogy megerősödjünk általuk. A sírás élménye tisztulási folyamat, és minden könny egy cseppnyi felkönnyülés.

A nehéz gyerekkorból lehet erőt meríteni. Ezt is túléltem, sőt, nem csak túléltem, de ember lett belőlem! A helyén van a szívem, szeretem a szépet és a jót a világban, és most már látom, hogy én is egy ember vagyok, aki nap mint nap a tökéletesedés útját járja. Vannak még hibáim és tévedéseim, de azon vagyok, hogy ezeket meghaladjam.

Éltetem, táplálom, áramoltatom szívemben, lelkemben és az életemben a szeretet érzését, a jó szándékát,
és bízom a bennem lüktető életben!

Lehet, ez épp elég a boldogsághoz, és az elengedődés gyakorlatához,
ami szerintem sokunknak egy mindennapi feladat…

 

Szeretettel: B

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük